Caspadia´s AB

Språk - Svenska
Hästverksamhet

Stall Båtels

Stuteri, försäljning och inackordering - Hästrelaterade aktiviteter och tjänster samt avel och uppfödning av hästrasen Irish Cob.

Hästverksamhet

Lantbruk - småskaligt, genuint och gott

Uppfödning och köttförsäljning av nötkreaturen Highland Cattle samt får och höns.

Hästverksamhet

Åkeri & Entreprenad

Lastbil till grus, asfalt, snöröjning och maskiner inom jordbruk och entreprenad, grävning mm.

Irish Cob - Avel & uppfödning

Här föder vi upp hästar och ponnyer av rasen Irish cob, en allroundhäst som finns i många storlekar, färger och utföranden. Man kan säga att det finns en för alla!

Vi registrerar och stambokför våra hästar i Svenska föreningen för Irish cob, en förening som är godkänd under Svenska hästavelsförbundet. Dock finns många namn och avelsföreningar för dessa hästar runt om i världen, en del kallar dem Gypsy cobs, andra Coloured cobs eller Tinker osv, men det är i grunden samma hästar.

Vi satsar i första hand på avel med förstklassiga ston och hingstar, dvs de som uppnått 38 poäng eller mer på premiering. Irish coben är godkänd i alla färger och vi försöker här vara mångsidiga både inom färg och storlek för att kunna tillgodose alla behov och önskemål. Vi avlar både den traditionella skäckade eller solida färgen samt det som heter tigrerad och är prickiga hästar.

Dessa hästar är fantastiska med ett särskilt godmodigt lynne som lämpar sej mycket bra till det mesta. De finns i väldigt varierande storlekar, allt från c-ponny upp till så stor häst som 170 cm i mankhöjd. Det är oftast en lugna och trevliga hästar men med egen motor, ofta använda både till dressyr och hopp-tävling, såväl som skogskörning eller handikappridning.

Titta in under ston, hingstar och föl för att se våra hästar. För det mesta har vi också något till salu för den som är intresserad. Vid intresse för hästarna är ni Välkommen att ringa eller komma på besök, men boka gärna tid före då vi har mycket att göra.

Senast uppdaterad: 2015-02-22


Cecilia & Kristoffer Nilsson

Klusån 8
96024 Harads
Sverige

Cicci: 076-107 49 70
Kristoffer: 070-278 11 13

cicci@caspadia.se
Kristoffer@caspadia.se

Caspadias Lantbruk &  Entreprenad - Logga

Caspadia's på FacebookCaspadia's © 2015 | Webb & Foto: Kontakt